8 september 2012

Malte 11 månader

I måndags blev Malte 11 månader. Hjälp, snart fyller han 1 år!

Vikt och längd: 9390g och 75,5 cm på 10 mån kontrollen. Nästa besök är vid 1 år.

Pratar: "Babblandet" har kommit igång ordentligt igen (efter en paus då fokus låg på att lära sig gå)och det märks att han samlar ord till sitt förråd då han dagarna i ända pekar på saker och vill att vi säger vad det är.

Rör sig: Går och springer fram! Kryper nästan aldrig längre. Har börjar klättra upp i soffan, men har inte riktigt lärt sig att klättra ner på ett säkert sätt.

Lek och skoj: Leksaker börjar bli allt roligare, han kör gärna med brorsans bilar. Det är också kul att "sortera" grejer. En legobit i toaletten, ett tort löv i kökslådan, en strumpa bland mammas och pappas räkningar, en bil i tvättmaskinen. Rätt sak på rätt plats, eller nåt.

Blir arg/ledsen av: När han inte får vara med och leka i Albins rum. Fram till förra veckan var han livrädd för ballonger och började både gråta och skaka om de kom för nära. Nu har han fått terapi i samband med Albins kalas så senaste dagarna har han till och med burit runt på en ballong!

Äter: All burkmat ratas, och även hemmagjord puré. Bitar ska det va!

Tänder: Det är nog ett par tänder på väg, men det går långsamt. 6 stycken som är igenom fortfarande.

Snutte: Snuttefilten! Den är nu tvättad och funkar fortfarande. Jag pustar ut :-)

Sover:  Hela natten i sitt rum. Senaste veckan har han hoppat över vällingen vid 5 tiden men vill då göra morgon runt 6-tiden istället för vid 7-snåret, så jag vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar