3 juli 2012

Ännu en månad...

...har flygit förbi och Malte blir 9 månader idag!

Vikt och längd: Vi har inte varit på BVC sedan förra månaden. Då stannade vågen på 8550g och gossen var hela 73 cm lång. Testade att ställa Malte på vår våg idag. Det blev nog inga säkra siffror men 9,2kg visade den så lite har han nog lagt på sig sen sist.

Pratar: Inga nya riktiga ord har uttalats men "Titta!" är fortfarande mycket poppis. Nu kombineras ordet gärna med ett pekande finger. Senaste ljudet är "Ne ne ne ne". Säger vi möjligen "nej" ofta här hemma mån tro?! Det märks också att han förstår mer och mer utav det vi säger, kul!

Rör sig: Krypa är lillkillen proffs på vid det här laget. Gåendet med gåvagnen börjar bli riktigt stadigt och bra. När han står upp har han börjat släppa taget och stå lite längre stunder utan stöd. Lättast går det när han har på sig sina sandaler.

Lek och skoj:  Stå och gå är verkligen heta övningar så det finns inte jättemycket tid för leksaker men bollar, papper och burkar/lådor går hem. Allt som har med musik att göra är väldigt kul. Spela på brorsans lilla gitarr och piano, musik från TV/radio, böcker som spelar trudelutter och det är till och med uppskattat när tondöva jag sjunger!

Blir arg/ledsen av: Storebror som bråkar, när det inte serveras plockmat, att stoppas mitt i spännande äventyr - som att krypa in i diskmaskinen till exempel.

Äter: Helst hemmagjord mat och gärna i plockform. Vattenmelon i tunna skivor är en stor favorit just nu! Välling är också fantastiskt gott.

Tänder: Tand nummer 5 och 6 är på god väg.

Snutte: Snuttefilten! Mysigast är om någon sitter brevid och nattar på kvällen också.

Sover: I eget rum. Nätterna ser ut på två olika sätt. Antingen sover han hela natten och vaknar vid 6 och vill upp och dricka välling och är redo för lek. Eller så vaknar han vid 4-5 tiden för välling och somnar sedan snabbt om till 7-7.30 tiden. Sover 2 ggr på dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar