16 mars 2012

Nappar och Tröstisar

Vi har lekt hela förmiddagen hemma hos Jenny, Vilmer och Agnes. Både de stora och små barnen verkar uppskatta sällskap i samma ålder. Vi vuxna också så klart!

Vilmer har tagit det stora steget och slutat med napp. Grattis säger vi till honom! Vi har pratat om det lite till och från här hemma också. Albin är mycket bestämd med att han ska lämna sina nappar till katterna på Skansen och att mormor och morfar ska vara med på den utflykten. Blir nog en tur dit senare i vår, när nya Lill-Skansen slår upp sina dörrar...

Så får vi se hur det går. Albin är extremt nappig men han har ju både MakkaPakka och sin älskade kudde. Igår kom han hem från mormor och morfar med ett paket "Tröstisar" som jag tror kan bli till hjälp. Det är ungefär som ett plåster men man använder de inte när man har slagit sig, utan när man är ledsen.

Nu har vi haft en mysig fikastund, jag och Albin. Malte sover gott ute i vagnen.



Albin med sin tröstis från imorse. Den sitter på än, mjuk och gosig. Han fick den när han vårlade efter nappen och det verkar funka som ett bra alternativ. Får införskaffa ett stooort lager!

2 kommentarer:

  1. Tack för idag! Intensivt men väldigt kul - tycker nog allihopa. Skulle gärna vilja veta var tröstisarna kommer ifrån. Tror det skulle passa oss med, speciellt nu när inga nappar finns :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen - kul och intensivt! En väldigt trött Malte sov 3 h ute i vagnen när vi kom hem! Hans näsa började rinna nu på kvällen, han håller säkert på att bli förkyld. Hoppas han inte smittat nån av er :-(

      Jag ska fråga mamma vart hon hittade tröstisarna. Återkommer om det :-)

      Radera