21 april 2012

Nya smakisar

Malte tycker visst att det går för långsamt med introduktionen av nya smaker här hemma. Idag har han tagit saken i egna händer och testat inte mindre än tre nyheter.

Hallonbåtar, jordgubbar och kanelbulle. De två sistnämda var riktiga höjdare.

Det började redan i morse. Malte kröp runt under soffbordet då Jens hörde ett smackande ljud. Just när han stoppar ner huvudet under bordet så spottar Malte ut en mini-hallonbåt från gårdagens fredagsmys. Lite för svårsmält.

Lite senare på dagen, när Albin tappar ut en skål med jordgubbar, är Malte där snabbare än blixten. Tar en jordgubbe och biter av en bit, tuggar(!) och sväljer. När jordgubbarna åter är i sin skål på köksbordet vid Albins plats blir Malte rosenrasande när vi erbjuder honom fruktpuré. Så det blir två jordgubbar till honom, för husfriden skull. Han tuggar på duktigt och sväljer utan större problem.

På eftermiddagen har vi haft Jens jobbarkompis med familj här på fika. Trots att vi dammsög både innan och efter besöket lyckas Malte få tag på en bullbit som han pillar i sig. Vi undrade just varför vår supertrötta och gnälliga bebis plötsligt blev så nöjd. Mums!

Nu vet vi i alla fall att Malte kan tugga och svälja även sånt som inte är helt i puréform och han är inte superallergisk mot någon av dessa goa grejer.

3 kommentarer:

  1. Hahaha vad söt han är! Han tog smakisintroduktionen i egna händer helt enkelt. Morsan och farsan var för sega! :-)

    SvaraRadera
  2. Gulliga Malte! Tänk om han kunde visa Agnes, hon testade bebis-macka men satt mest bara och ulkade...

    SvaraRadera
  3. Haha, ja, han ville också smaka på godsakerna som vi andra svullar på helgen :-)

    Malte höll också på att kräkas vid ett tillfälle när det blev en lite för stor jordgubbsbit. Ja satt med hjärtat i halsgropen en stund :-) Hihi, Agnes och Malte får ha en lunchdate nån dag!

    SvaraRadera