3 maj 2012

Stortrollet

Albin då? Jo, det händer ju grejer mest hela tiden, även i hans värld och med hans utveckling. Han blev 2 år och 8 månader den 1 maj, så vi säger grattis till storebror också  :-)

Vikt och längd: Vid tvåårskontrollen var det 12 kg och 90 cm. Har nog växt lite till sen dess!

Pratar: Massor om allt och inget! Pratar i långa meningar, berättar sagor, sjunger sånger. Samlar dagligen nya ord till sitt förråd. 

Rör sig:  Jo tack, är sällan stilla! Gillar att springa, hoppa, åka bobycar, klättra. Men kan faktiskt även pyssla med stillasittande aktiviteter lite längre stunder nu för tiden. Tex. rita(första gubben med öga, öga, mun producerades här om dagen!), sortera, bygga och leka med lera.

Lek och skoj:  Gillar rollekar med utklädningskläder och förställd röst. Han brukar vara tiger, spöke och monster! Leker med bilar, gräver, bygger och sorterar, hjälper gärna till med "vuxengöra" så som disk, dammsugning och tvätt. Pysslar och lagar mat i sitt nya kök.

Blir arg/ledsen av: 2-års(??) trotsåldern med utbrott har pågått sen ettochetthalvt. Han har ett hett temperament helt enkelt. Blir ofta och lätt upprörd och visar det genom att gråta, skrika och vråla. Slåss och sparkas mer sällan. Väldigt viktigt att få göra saker och ting själv!

Äter: Helst plockmat som pannkaka, köttbullar, pasta, ris, korv. Några favvisar är fetaost, halloumi, jordgubbar och hallon. Har svårt att få i sig gratängmat, som typ lasagne, potatisgratäng och annat kladdigt. Men sås är gott, vid sidan om!

Tänder: Första tandläkarbesöket avklarat. Efter en del blyghet och pillande på tandläkarens apparater så gick det bra att gapa. I alla fall lite. 20 fina tänder!

Snutte:  MakkaPakka, katten "Ia" och kudden(med sitt speciella örngott - tur att vi har två!) är viktiga ting i Albins liv. Napparna klarar han sig utan hur bra som helst!

Sover: Slutat helt att sova på dagarna, trots att det skulle behövas ibland. Sover bra på nätterna, somnar 19-20 och vaknar 06-08.

2 kommentarer:

  1. Så kul att du skriver ner sånt här. Önskar jag hade gjort det också. Får väl börja nu :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, men du har ju mycket i bloggen! Jag var duktig i början med A, sen finns det bara lite anteckningar i min almanacka....man tror man ska komma ihåg men det gör man ju inte, märker jag nu när jag har en ny liten :-) Så nu ska det dokumenteras här!

    SvaraRadera